Met htpps hoger in Google

Google gaat nu ook standaard beveiligde pagina's indexeren

windows trekt https websites voorGoogle heeft bekendgemaakt dat het nu ook automatisch websites gaat indexeren waarvan een https-versie beschikbaar is. Deze beveiligde pagina's verschijnen sinds vorig jaar  standaard al wat hoger in de zoekresultaten dan niet beveiligde pagina's. Google voert hiermee opnieuw een grote wijziging door in zijn zoekalgoritme. Je komt met https hoger in Google ranking.

Het idee achter de aanpassing in het zoekalgoritme is dat er bij normale webpagina's wordt gekeken of er ook een beveiligde versie van beschikbaar is, als dat het geval is zal Google deze waarschijnlijk naar verloop van tijd de voorkeur gaan geven.

Google geeft in zoveel mogelijk gevallen een beveiligde webpagina de voorkeur. Het bedrijf heeft er een missie van gemaakt om het internet zoveel mogelijk te versleutelen en daardoor veiliger te maken. Nu hackers steeds handiger worden maar ook overheden steeds meer data proberen te onderscheppen wil Google dat proberen tegen te gaan met beveiligde verbindingen. Als een website beschikt over een https-verbinding is de data onderweg namelijk niet zo makkelijk te onderscheppen.

Wil je je website geïndexeerd laten worden met een https-verbinding dan moet het wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Alle onderdelen op de pagina moeten voorzien zijn van een https-pagina. Mag de pagina geen canonical link hebben naar een niet beveiligde pagina en moet de pagina uiteraard geïndexeerd mogen worden.


Uw wilt uw site omzetten naar een beveiligde https?

Bij al onze hosting pakketten is het vanuit het beheersscherm mogelijk om zeer voordelig
een https certificaat aan te vragen. Wij kunnen u hierbij uiteraard ook mee helpen.

Comments are closed.