Antivirus software

Het belang van goede antivirussoftware

antivirusHoe belangrijk goede software is en hoe goed uw antivirus oplossing is, daar komt u helaas vaak pas achter als het te laat is! Een echt goede antivirus software is licht in gebruik voor de computer, snel en effectief en er is ( als het goed is ) na installatie geen omkijken meer naar!

Waar op te letten bij aanschaffen?

Als u besluit om een apart pakket aan te schaffen, dan heeft u de keuze uit verschillende soorten. De populairste merken voor antivirus zijn Bitdefender en Norton. Zij maken verschillende pakketten, zoals Antivirus en Internet Security.

Antivirus

Antivirus zoekt  op uw computer naar virussen. Deze is geschikt als u weinig tot geen gebruikmaakt van het internet. Wilt u virussen of andere slechte zaken eerder onderscheppen, dan zijn er ook pakketten die Internet Security aanbieden. Meestal zitten er geen aanvullende opties bij voor mail bescherming en internet bankieren.

 

Internet Security of Total Security

Een Internet Security pakket is interessant wanneer u veel op internet zit, bestanden download of uw bankzaken online regelt. Ze houden ook tijdens het browsen de websites die u bezoekt in de gaten om te kijken of u ze kunt vertrouwen. Een dergelijk pakket biedt ook bescherming tegen phishing. Phishing is een vorm van oplichting op het internet. U wordt bijvoorbeeld benaderd via een e-mail met daarin een link die u naar een echt lijkende website stuurt, waar u vertrouwelijke informatie moet invullen. Het lijkt te gaan om een betrouwbare instantie, bijvoorbeeld een creditcardmaatschappij of een bank, maar u wordt ondertussen opgelicht. Als u op een zogeheten phishing site komt, dan laat uw Internet Security pakket u dat direct weten, zodat voorkomen wordt dat u ten prooi valt aan oplichters.

Betaalde virusscanner

Waarom betalen voor een antivirus pakket als het gratis kan? Om te beginnen biedt betaalde antivirussoftware meer beveiliging. Vaak wordt bij gratis antivirussoftware weinig tot geen support geleverd door de ontwikkelaars.