Videokaart vervangen

Videokaart kapot

videokaart vervangenUw PC geeft geen beeld meer. Een mogelijke oorzaak kan zijn dat uw videokaart stuk is. Meestal zijn er al indicaties geweest dat uw videokaart zijn beste tijd heeft gehad. U PC laat vreemde kleuren of strepen zien op het beeld.
Uw videokaart kunnen wij, I-FIX-IT, voor u vervangen, plaatsen en installeren. Videokaarten zijn beschikbaar in vele uitvoeringen.

Wat doet de videokaart

De videokaart is een hardware-onderdeel in de computer of laptop die via een chip beeldsignalen naar het beeldscherm zendt. De chip die beeldsignalen verwerkt en verzendt noemt men een GPU. Deze wordt ondersteund door het videogeheugen. Ook wel genoemt VRAM,  Video Random-Access Memory. De GPU en het videogeheugen zijn samen de belangrijkste onderdelen van de videokaart. Het videogeheugen slaat informatie op waarin staat hoe het videobeeld eruit moet komen te zien. Hoe groter deze opslag, hoe sneller de videokaart werkt bij hoge resoluties.

Videokaart upgrade

In sommige gevallen is de huidige videokaart niet meer voldoende. Wanneer er veel gegamed wordt of video’s bewerkt, is een videokaart upgrade sterk geadviseerd. Bent u een gamer en wilt u graag zware games in 2K/4K kunnen spelen, dan heeft u een stevige videokaart nodig. Wilt u alleen video’s bewerken, dan zult u aan een minder krachtige videokaart genoeg hebben. Over welke videokaart geschikt is adviseren wij u graag.

Onderhoud videokaart

Onderhoud van uw videokaart voorkomt problemen en verlengt de levensduur. I-FIX-IT kan ook uw videokaart een "APK beurt" geven. Het schoonmaken van de ventilatoren, koelpasta vervangen en thermal pads vervangen. Niets is oneindig maar zo blijft dat u de problemen weer een langere periode voor en de kosten laag.

Prijsopgave videokaart

De kosten voor het vervangen videokaart is afhankelijk van welke videokaart u kiest of nodig heeft. Over het algemeen geldt hoe krachtiger de videokaart, hoe duurder deze is. Uiteraard bieden wij u op voorhand een heldere en scherpe prijsopgave.  Neem contact met Computerservice I-FIX-IT  in Wildervank, Veendam op voor de mogelijkheden.