Geheugen, Random Access Memory, RAM

Werkgeheugen

geheugen computerRAM-geheugen (Random Access Memory), ook wel werkgeheugen genoemd, is noodzakelijk om een computer of laptop te laten werken. Hoe meer RAM geheugen, hoe meer je computer tegelijk aan kan zonder trager te worden. Grote programma's werken beter met meer RAM geheugen op uw computer of laptop. Bij I-FIX-IT kunt u terecht voor een upgrade, sneller of meer geheugen.

RAM geheugen

Het ram-geheugen staat bekend als het werkgeheugen of intern geheugen. Het bevindt zich op het moederbord en wordt gebruikt voor tijdelijke opslag van data. Een klein ram geheugen in uw computer kan er voor zorgen dat de computer opslag snel vol zit. Dit kan de computer langzamer maken. Het gebruiken van een intern geheugen kan de computer sneller maken. Bij I-FIX-IT kunt u terecht voor verschillende soorten en type ram-geheugens.

DIMM en SO-DIMM geheugen

Er zijn twee soorten ram geheugen de SO-DIMM en de DIMM het verschil tussen deze twee soorten zijn de grootte, de SO-DIMM is klein en wordt voornamelijk gebruikt in laptops en kleine systemen. De DIMM het tegenovergestelde van de SO-DIMM is groot en word vaak in desktops gebruikt.

Maak een afspraak

Onze hulp of advies nodig? Neem contact op met Computerservice I-FIX-IT. Wij onderzoeken het moederbord/apparaat om te kijken welke snelheid, type RAM-geheugen en capaciteit geschikt is voor uw computer of laptop. In de regel hebben we meest voorkomende geheugenmodule op voorraad en is uw computer binnen 1 werkdag weer up to date.