Data recovery

data recoveryDe harde schijf is een fragiel onderdeel van uw computer, waarop het besturingssysteem én al uw persoonlijke bestanden staan. Soms zijn we net iets te haastig met het verwijderen van bestanden, of is na besmetting van een virus het leed niet meer te overzien. Gelukkig betekent het feit dat een bestand niet meer zichtbaar is, niet direct dat het bestand ook echt verloren is.

Een heel eenvoudige manier om de werking van een harde schijf uit te leggen, is deze te vergelijken met een boek. Er zijn een hoop pagina's (bestanden) en er is een inhoudsopgave. De computer kijkt alleen naar de inhoudsopgave, waar informatie over de locatie van de pagina's staat. Als u een pagina (bestand) weggooit, verwijdert u simpelweg alleen de verwijzing in de inhouds­opgave. Zolang er geen nieuwe inhoud op uw verwijderde pagina in de plaats wordt gezet, zal de pagina dus gewoon blijven bestaan. In deze gevallen is het van het grootste belang dat u de computer niet meer gebruikt, geen herstel software probeert te installeren en ook niet het besturingssysteem opnieuw erop ga zetten. Iedere actie die u met de computer doet maken het moeilijker om de data terug te halen.

U kent het wel. Jarenlang werkt uw computer of laptop uitstekend, en ineens stopt hij ermee. De computer maakt snerpende geluiden, en Windows start niet of heel moeilijk. Herstart na herstart lijkt het gewoon een einde oefening van uw computer. Vaak in dit soort gevallen heeft de harde schijf de geest gegeven, en dreigt u al uw gegevens kwijt te raken. Men besluit dan maar om een nieuwe harde schijf aan te schaffen, of neemt maar voor lief dat kostbare gegevens verloren zijn gegaan.

Wij kunnen u helpen uw data terug te krijgen!

Bel ons of vul het onderstaand formulier in voor de mogelijkheden