Computer opschonen

Uw computer laten opschonen

Een trage computer ontstaat vaak door jarenlang gebruik. Iedere keer dat u de pc gebruikt, laat u sporen achter. Dit zijn onder andere downloads en tijdelijke bestanden. Ook een virus of achterstallige updates kunnen een computer vertragen. Na verloop van tijd kan uw Windows computer vol komen te staan met programma’s die niet nodig zijn, maar die wel ruimte innemen. Daardoor raakt uw computer steeds verder vervuild en vertraagd. Voorbeelden van zulke programma’s zijn toolbars en spyware, die gegevens van u verzamelen en versturen.

De computer opschonen hoort bij het periodiek onderhoud van uw pc.

Wij helpen uw trage computer sneller maken, bijvoorbeeld door:

  • Ongebruikte programma’s te verwijderen

Staan er programma’s en bestanden op uw computer die u niet meer gebruikt? Zelfs als u de programma’s verwijdert, kan er data achterblijven. Deze data neemt veel ruimte in beslag, waardoor een trage computer ontstaat. Veel vervuilende programma’s worden niet bewust geïnstalleerd, maar komen ongezien mee met andere installaties, vaak als toolbar in uw webbrowser of opschoonprogramma’s die na verloop van tijd om een betaalde upgrade vragen.

  • Systeemupdates te installeren

De software van uw pc updaten zorgt ervoor dat deze soepel blijft werken en dat de beveiliging up-to-date blijft.

  • Harde schrijf  defragmenteren

In de loop der jaren komen opgeslagen bestanden verspreid (gefragmenteerd) over het geheugen van uw pc te staan. Dit veroorzaakt een trage computer. wij kunnen op veilige wijze uw harde schijf defragmenteren en stellen dit zo in dat dit voortaan automatisch gebeurd.

  • Verwijderen van onnodige toolbars:

Veel toolbars vertragen uw webbrowser en voegen niets toe. Deze toolbars volgen uw activiteiten op internet, om die vervolgens zonder uw toestemming te versturen. Deze toolbars worden vaak als extra geinstalleerd als u een programma van internet download. Het vergeten weg te halen van 1 vinkje zorgt ervoor dat u zit opgescheept met zo'n toolbar en vaak ook nog een andere zoekmachine laat gebruiken ( Yahoo ). Wij lossen dit voor u op!

  • Onnodige opstartprogramma’s

Bloatware programma’s zijn op de achtergrond actief. Weinig van deze programma’s zijn echt noodzakelijk. Helaas worden veel pc’s en laptops van grote merken nieuw geleverd met deze onnodige software.